Het is zover

      Geen reacties op Het is zover

De Stationsbrug in Middelburg wordt onder handen genomen 

MIDDELBURG – Na een lange voorbereiding gaat het vandaag gebeuren: de Stationsbrug in Middelburg gaat er uit voor een grondige renovatie. Vanochtend beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt, wordt de brug vanmiddag op een ponton gezet, zodat die morgenochtend naar Krimpen aan den IJssel kan worden gevaren.

De tot op de minuut geplande operatie wordt geleid vanuit bouwketen op de Loskade. Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Chris Simons hebben vanochtend het startsein gegeven voor de werkzaamheden. De planning is dat de Stationsbrug tussen 13.30 en 14.30 uur op het ponton wordt gezet. Daarmee is de operatie nog niet klaar. Vanavond tussen 18.45 en 19.45 uur wordt ook nog een brugdeel dat de Stationsbrug met de wal verbindt op het ponton gezet.
Als alles volgens planning verloopt, gaat de Stationsbrug morgenochtend om 7.00 uur richting Krimpen aan den IJssel. Het ponton zal dan via het Kanaal door Walcheren richting het Veerse Meer varen.

Al lange tijd is het de bedoeling om de Stationsbrug op te knappen. Maar renovatie werd in 2018 uitgesteld vanwege de vondst van het kankerverwekkende Chroom-6 in oude verflagen. Daarom worden in Krimpen aan den IJssel de verflagen van de brug in speciale ruimten op een veilige manier verwijderd.

Bron: PZC Jeffrey Kutterink en Wendy de Jong 25-09-19, 08:08 Laatste update: 10:08

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.