Hoofdpijndossier Trekdijk

      Geen reacties op Hoofdpijndossier Trekdijk

Politieke crisis in Middelburg: motie van afkeuring tegen college

De voltallige Middelburgse oppositie heeft een motie van afkeuring ingediend tegen het gemeentebestuur. In het dossier Trekdijk is het college volgens de oppositie beloftes niet nagekomen en is de raad onvoldoende geïnformeerd. “Het college heeft ons bewust verkeerd geïnformeerd.”

Bron PZC @ Marcelle Davidse

De motie van afkeuring is hard aangekomen in het stadskantoor. Een beschuldiging van onjuist informeren van de raad wordt gezien als een ‘politieke doodzonde’.

Oppositiepartijen ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, SP en D66 zijn verontwaardigd over het optreden van het college in het dossier Trekdijk. Ondanks eerdere toezeggingen blijkt dat het college geen onderzoek heeft gedaan naar alternatieve invullingen voor de Trekdijk. Andere opties, behalve die van een bedrijventerrein, zijn nooit serieus onderzocht. In een memo aan de raad schrijft het college in maart: “De gemeente heeft enkel het scenario bedrijventerrein onderzocht, informatie over eerder onderzochte scenario’s is niet voorhanden.”
Maar in de afgelopen jaren belooft het college van burgemeester en wethouders herhaaldelijk wèl alternatieven te zullen onderzoeken. En die blijken niet realistisch, liet het college telkens aan de raad weten. Andere opties als een zonnepark, landbouw of woningbouw zouden niet kunnen of leveren niet genoeg op.

Fractievoorzitter Jeroen Louws van de PvdA is net zo verontwaardigd. “Ik heb nota bene vorig jaar in verkiezingstijd in een zaaltje in Nieuw- en Sint Joosland lopen verkondigen dat een bedrijventerrein echt de enige optie is”, zegt hij, “Nu voel ik mij behoorlijk in de maling genomen.”

ChristenUnie: het vertrouwen is zeker geschaad

De betrokken wethouders Carla Doorn (LPM) en Johan Aalberts (CDA) willen niet reageren, net als de rest van het Middelburgse college. De komende dagen willen zij het uitzoeken of er echt geen onderzoek naar alternatieve invullingen van de Trekdijk is gedaan. Donderdagavond 11 april zullen zij in de gemeenteraad verantwoording afleggen. Die avond wordt ook de motie van afkeuring in stemming gebracht.

Laatste nieuws:

Motie tegen college Middelburg haalt het niet

De motie van afkeuring tegen het college van Middelburg is verworpen. Alleen de indieners van de motie, de vijf partijen in de oppositie, waren vóór. De vier partijen die deel uitmaken van het college stemden tegen. Daarmee wogen de dertien zetels van de oppositiepartijen GroenLinks, ChristenUnie, D66, SP en PvdA niet op tegen de zestien zetels van de collegepartijen LPM, VVD, SGP en CDA.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.