Stationsbrug vanaf 23 september dicht

Op maandag 23 september 2019 om 7.00 uur wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de brug in goede conditie houden, vindt tot en met zondag 12 april 2020 om 23.59 uur groot onderhoud plaats. De Stationsbrug gaat tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel. In Middelburg vinden ook werkzaamheden plaats, denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van elektrische installaties en de remmingwerken in het Kanaal door Walcheren. Na deze renovatie gaat de brug weer jaren mee.  Op dit moment is de planning dat de Stationsbrug op maandag 13 april 2020 weer door het (vaar)wegverkeer gebruikt kan worden, zoals voorheen. 

De renovatie van de Stationsbrug was in 2018 uitgesteld vanwege de vondst van Chroom-6 in oude verflagen. In een speciale ruimte in Krimpen aan den IJssel worden de verflagen van de brug verwijderd. In juli 2019 zal hiertoe nog een aanvullende proef worden gedaan in Middelburg.  

Wat kunt u als bewoner merken van de werkzaamheden?

Het gevolg van het tijdelijk verdwijnen van de Stationsbrug is dat er hinder ontstaat voor verschillende (vaar)weggebruikers. Enerzijds doordat de verkeerssituatie verandert (denk hierbij aan omrijden) en anderzijds door het uitvoeren van werkzaamheden ter plaatse (denk hierbij aan geluid). Uiteraard wordt geprobeerd deze hinder tot een minimum te beperken. 

Voetgangers en reizigers openbaar vervoer

Voor voetgangers en reizigers van het openbaar vervoer (trein en bus) blijft een rechtstreekse verbinding over het Kanaal door Walcheren. Deze verbinding wordt gerealiseerd door het aanleggen van een tijdelijke pontonbrug over het Kanaal door Walcheren en het inrichten van een tijdelijk busstation met haltes op de Loskade

Parkeerplaats voor touringcars

De zeven busparkeerplaatsen voor bijvoorbeeld touringcars op de Loskade in Middelburg maken plaats voor een tijdelijk OV-busstation. Touringcars kunnen uitwijken naar het bestaande OV-busstation aan de Kanaalweg in Middelburg. Touringcars kunnen gebruikmaken van de opstelruimte aan de spoorzijde van dit terrein. Als er behoefte is aan meer busparkeerplaatsen kunnen touringcars ook parkeren op de Arnesteinkade aan de Uijterschootweg in Middelburg.

Mindervaliden

Voor mindervaliden en mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of een grote koffer, is een gratis taxiservice beschikbaar tussen de taxistandplaats bij het NS-station en de Loskade. Daarvoor wordt op de Loskade tijdelijk één parkeerplaats bestemd als taxistandplaats. Deze taxiservice wordt verzorgd door Taxi Livo van maandag tot en met zaterdag van 7.00 – 23.00 uur. Op zondagen is dit op afroep via telefoonnummer 0118-635800. 

(Brom)fietsers

Voor de (brom)fietsers is een alternatieve route beschikbaar via de bestaande (brom)fietspaden op de nabijgelegen Schroebrug. Deze route komt neer op een extra reistijd van ongeveer 3 minuten. Daarnaast komt er aan stadszijde (op de Loskade) een tijdelijke fietsenstalling waar 300 fietsen gestald kunnen worden. Vervolgens kan gebruikt worden gemaakt van de tijdelijke voetgangerspontonbrug.

Hulpdiensten

Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt voor de aanrijroute ten tijde van de stremming van de Stationsbrug. 

Wat gebeurt er aan de Stationsbrug?

·         Het houten dek van de brug wordt vervangen door een stalen dek.

·         De aandrijving van de brug wordt vernieuwd.

·         De brug wordt ontdaan van oude verflagen en opnieuw geconserveerd.

·         De elektrotechnische installatie wordt aangepast.

·         Er komt een nieuwe (stalen) aanbrug. Dat is het deel van de brug dat een hoofdoverspanning met het landhoofd verbindt.

·         De pijlers en landhoofden worden opgeknapt.

Contact

Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het renoveren van de Stationsbrug Middelbrug. Voor vragen of meldingen kunt u contact opnemen met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug via stationsbrug@zeeland.nl.

Tevens kunt u zich hier opgeven als u per mail berichten wilt ontvangen over de aankomende werkzaamheden.

Actuele informatie leest u op de website www.zeeland.nl/stationsbrug.

We vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Gedeputeerde Staten, namens dezen,

L.J. Schipper,

Projectleider Stationsbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.