Update ontwikkelingen Trekdijk

      Geen reacties op Update ontwikkelingen Trekdijk

Wat is de stand van zaken met betrekking tot de Trekdijk? Waar is het participatieteam, waar de MBC zitting in heeft, zoal mee bezig? Op maandag 18 februari heeft het Participatieteam Trekdijk de leden van de commissie ruimte van de gemeente Middelburg bijgepraat over de stand van zaken om te komen tot een hoogwaardige invulling van de gronden aan de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland.

Het participatieteam heeft een plan van aanpak en een convenant met participatieafspraken opgesteld. Daarnaast heeft een oproep geleid tot vele ideeën van inwoners en ondernemers. De scenario’s energieopwekking en –opslag, zorg en wonen, recreatie, bedrijven en een combinatie hiervan worden nu door een landschapsarchitect uitgewerkt tot eerste schetsen. Binnenkort start de toetsing aan een aantal criteria zoals wet- en regelgeving, beleidskaders, marktbehoefte, haalbaarheid en woon- en leefklimaat.
Bent u benieuwd naar de presentatie? U kunt de presentatie hier vinden.

U kunt hier (vanaf woensdag 20 februari) ook de presentatie beluisteren. Heeft u vragen aan het participatieteam? U kunt ze stellen via trekdijk@hotmail.com.

Het gebied aan de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland, ligt tussen de A58 (links), het dorp (boven) en de Schroeweg (onder). De Trekdijk is herkenbaar aan de rij bomen midden op de foto, vanaf het dorp richting de Schroeweg. © Marcelle Davidse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.