Geen reacties op

Beste leden van de MBC,

Op woensdag 19 juni en vrijdag 30 augustus informeerden wij u al over het afsluiten van de Stationsbrug in Middelburg. Deze afsluiting duurt tot en met zondag 12 april 2020. Met dit bericht informeren wij u over wat we tot nu toe hebben gedaan en welke werkzaamheden nog komen.

Stremming Pontonbrug

Op woensdag 20 en donderdag 21 november zal de pontonbrug buiten gebruik zijn. Voetgangers kunnen dan gratis gebruik maken van een pendelbus van Connexxion. Deze bus rijdt twee keer per uur en zorgt voor de aansluiting tussen trein- en buslijnen. Let op! Deze pendelbus heeft meerdere tussenstops en rijdt niet rechtstreeks naar de opstapplaatsen. De reistijd neemt hierdoor iets toe.

1. De pendelbus vanaf Station NS Middelburg naar de Loskade rijdt tussen 6.35 uur en 22.37 uur (2x per uur). De reistijd is circa 5 minuten.
2. De pendelbus vanaf de Loskade naar het Station NS Middelburg rijdt tussen 6.47 uur en 22.42 uur (2 x per uur). De reistijd is circa 10 minuten.

Uiteraard is het ook mogelijk om via de Schroebrug te lopen.

Geplande werkzaamheden

· De Stationsbrug bestaat uit twee gedeelten: een draaibrug en een vast gedeelte. Op woensdag 20 en donderdag 21 november 2019 plaatst de aannemer het vaste gedeelte van de Stationsbrug, zie onderstaande foto.
· De traptreden van de pontonbrug worden op dezelfde dagen vervangen door schuine gangpaden (zogenaamde gangways). Zie onderstaande foto. Dit doen we omdat in de periode van 1 januari tot en met 29 februari 2020 het waterpeil wordt verlaagd. Dit heeft te maken met recent geplande noodzakelijke werkzaamheden van de gemeente Vlissingen.
· Vanwege de aankomende winterperiode wordt op de pontonbrug een rubberen mat aangebracht. Door deze stroeve mat zal de brug minder snel glad worden.

  Vast gedeelte Stationsbrug (nieuwe aanbrug)

Schuin looppad pontonbrug

Uitgevoerde werkzaamheden tot nu toe
Zoals u op de onderstaande foto kunt zien hebben we de afgelopen tijd niet stilgezeten.
· De aannemer heeft haar bouwterrein op de Loskade ingericht. Hij heeft keten geplaatst en het terrein afgezet met een hekwerk.
· Er is een tijdelijke busstation en een tijdelijke fietsenstalling gemaakt op de Loskade.
· De Stationsbrug is aan weerszijden fysiek afgesloten voor het (land)verkeer.
· De Stationsbrug is van haar plek gehesen en op transport gezet naar Krimpen aan den IJssel.
· De tijdelijke pontonbrug (die de Stationsbrug vervangt) ligt op haar plaats. De voetganger gebruikt deze. Daarnaast is deze pontonbrug belangrijk voor de scheepvaart. Zo gaat deze brug dagelijks op vaste tijden open voor de scheepvaart.

Foto: uithijsen Stationsbrug 

Stremming geldt tevens voor de scheepvaart
Genoemde werkzaamheden houden uiteraard ook in dat de scheepvaart de tijdelijke pontonbrug in Middelburg niet kan passeren. Dit heeft te maken met het plaatsen van het nieuwe vaste bruggedeelte (de aanbrug) van de Stationsbrug in Middelburg. Op 20 juni 2019 hebben we u hierover geïnformeerd middels een bericht aan de scheepvaart. Zie bijgevoegd bericht.

Concreet betekent dit dat de scheepvaart de pontonbrug in Middelburg nog kan passeren op dinsdag 19 november 2019 om 19.37 uur. De eerstvolgende brugopening voor de scheepvaart zal dan zijn op donderdag 21 november 2019 om 19.37 uur.

Vervolgens is het gebruikelijke bedieningsregime van de tijdelijke pontonbrug Middelburg weer van toepassing. Deze is terug te vinden op onze website www.zeeland.nl/stationsbrug of www.zeeland.nl/bedieningstijden

Contact
Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het groot onderhoud van de Stationsbrug Middelburg. Valt u iets op of heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug Middelburg via stationsbrug@zeeland.nl.

Actuele informatie leest u op de website www.zeeland.nl/stationsbrug.

Met vriendelijke groet,

Gedeputeerde Staten,
Namens dezen,
L.J. Schipper,
Projectleider Stationsbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.