Geen reacties op

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Politiek is als ijs. Er zijn zoveel smaken dat je nauwelijks kunt kiezen. En is één smaak wel genoeg? Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Vul de Kieswijzer in voor Zeeland en ontdek jouw politieke smaak.

Foto: Provincie Zeeland

De PZC komt ook voor de verkiezingen voor Provinciale Staten met een Kieswijzer om je te helpen de weg te vinden in de standpunten van de politieke partijen. In de Kieswijzer, die vanaf zaterdag 2 maart is in te vullen, zetten we de belangrijkste thema’s op een rij. Zo krijg je een beeld welke partij het beste bij je past, zonder dat je alle partijprogramma’s hoeft door te spitten.

De redactie van de PZC heeft een lijst met actuele thema’s samengesteld en die voorgelegd aan lezers. Die hebben vervolgens aangegeven welke onderwerpen zij de belangrijkste vinden, waarop deze zijn opgenomen in de Kieswijzer.
De PZC Kieswijzer is anders van opzet dan je gewend bent. Een traditionele stemhulp bestaat uit stellingen met twee antwoordmogelijkheden: eens of oneens. Dat levert vaak een te zwart-wit beeld op en doet geen recht aan wat je echt vindt. De Kieswijzer biedt per thema steeds vijf mogelijke oplossingen, waarmee de kans groter is dat jouw smaak er wel tussen zit. Zo krijg je goed in beeld welke partij het best aansluit bij jouw mening en kan je op 20 maart een meer afgewogen keuze maken in het stemhokje.

Klik hier voor de kieswijzer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.